El Periódico de Catalunya SL, que a l’abril va agafar el relleu a Ediciones Primera Plana com a editora del diari, ha tancat la incorporació de nous socis: la família Lara (a través de la SICAV familiar) amb un 5,75% d’accions; el propi Antonio Asensio Mosbah, president de Zeta, a títol personal, amb un 5,12%, i l’empresari mexicà Domingo Muguira, de Cafetelera Sanroke, amb un 3,5%. La resta, el 85,63%, segueix en mans del grup Zeta.

Inicialment, José Manuel Lara Bosch negociava la seva entrada a El Periódico amb l’adquisició d’un 23% de les accions. Amb la seva mort a finals de gener, però, l’operació va quedar en guaret. Posteriorment, es va reactivar i els hereus van acabar acceptant executar la voluntat del pare, tot i que amb una aportació menor. Aquesta minva s’ha compensat en part amb l’entrada com a accionistes de l’empresari cafeter i del propi Asensio.

Zeta reestructura el deute

El nou accionariat s’ha tancat després que Zeta hagi culminat el procés de reestructuració del seu deute bancari, el qual a finals d’any se situarà per sota dels 100 milions d’euros, segons assenyala el grup en un comunicat. De fet, l’acord amb les entitats financeres i amb els nous inversors ja s’havia ultimat al juliol, però no han estat ratificats fins aquest dimecres. Zeta ressalta que, amb aquesta operació, s’ha aconseguit una “reducció important” del deute i un “enfortiment” dels fons propis.

Segons explica el grup, el recolzament dels bancs i dels nous inversors li permet “abordar amb confiança i seguretat projectes de futur que ja s’estan desenvolupant”. L’objectiu, afegeix Zeta, és “seguir sent un dels principals grups de comunicació d’Espanya i amb projecció internacional, adaptant-se als nous usos i tendències de caràcter periodístic i tecnològic que s’estan produint en un sector com el de la comunicació, que està en constant transformació”.