La Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya va lliurar el passat divendres la vuitena edició dels seus remodelats guardons en un acte a la Cooperativa de Gandesa.

En la categoria de treball en format audiovisual enguany s’ha guardonat el programa De Sol a Sol, de Miki Colomer, Manolo Velázquez, Quique Pedret, Josep Pitarch, Thaïs Favà, Tere Valldepérez, Sílvia Alarcón, Jordi Allepuz i Ferran Jovaní, emès i produït per Canal 21 i Canal TE.

En la categoria de ràdio s’ha premiat ex aequo el programa de seguiment del projecte de la planta de compostatge de Santa Bàrbara, elaborat per Tere Giné i Clara Seguí de La Plana Ràdio, i el programa Avortament de l’Ebre de Clara Chavarria emès a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació.

Finalment, en la modalitat de premsa i digital s’ha distingit una sèrie de reportatges sobre Maria Griñó, la mare del general Cabrera, elaborats la periodista Marina Pallás i publicats al Diari de Tarragona a l’Ebre.

En esta vuitena edició del Premi Terres de l’Ebre de Periodisme s’han presentat 35 treballs: 23 de mitjans escrits, nou d’audiovisuals i tres de radiofònics.

El jurat estava integrat per Tono Hernández, Víctor Sorribes, Toni Orensanz, Andreu Prunera i Anna Ferràs.