El pla de viabilitat encarregat per la CCMA a PriceWaterhouse Coopers contempla tres escenaris diferents, i els tres inclouen un expedient de regulació: respectivament afectarien 400, 700 i 1.200 treballadors d’una plantilla de 2.600, assegura El Confidencial de diferents fonts vinculades a la Corporació. Segons el digital, l’opció que tindria més números seria la que preveu menys sortides, 400.

Amb tot, la decisió final no està presa i tot passaria per convèncer el nou soci de Govern, Esquerra, que sempre s’ha mostrat contrària a reduir la plantilla de TV3 i Catalunya Ràdio, tal com defensava en el seu programa electoral. De fet, el passat juliol, el diputat Carmel Mòdol ja va denunciar els rumors d’un possible ERO per a 680 treballadors. El republicà va apuntar que el pla encarregat a una consultora externa podia ser una “coartada” per justificar mesures que ja estarien “més o menys definides”.

TV3 es pot mantenir amb 150 treballadors, segons Roures

Aquestes informacions d’El Confidencial van arribar dos dies després que el president de Mediapro, Jaume Roures, assegurés en una conferència al Círculo Ecuestre que TV3 és un “elefant insostenible” i que s’havia de redimensionar, segons recollia l’ACN.

La seva fórmula seria retallar la plantilla i externalitzar serveis perquè la cadena reduís les despeses fixes. Roures considera que una televisió pública es pot fer amb 150 treballadors, motiu pel qual assegura que és una “bestiesa” que a TV3 n’hi hagi 2.000 “per molts canals que es facin”.

Farts de filtracions

“Els treballadors estem farts de les informacions i filtracions que apareixen cíclicament publicades als mitjans”, van apuntar aquest dijous des de la secció sindical de CCOO a TV3, que va exigir un “desmentiment rotund” de les mateixes.

Les direccions de TVC i la CCMA “han de posicionar-se en defensa de l’empresa o plegar”, va apuntar en un comunicat el sindicat. “Una direcció fruit dels pactes entre CIU i PP, forjats en la passada legislatura, no té legitimitat per planejar el futur de TV3 i Catalunya Ràdio. La direcció ha de negar-se a col·laborar amb els empresaris privats que reclamen el desmantellament de la capacitat productiva de TV3 pel seu propi benefici econòmic”, rebla CCOO.

Els llocs de treball ja no estan garantits

El passat 31 de desembre va finalitzar l’acord entre els treballadors de les diferents empreses de la CCMA i l’anterior direcció de l’ens, pel qual els primers acceptaven rebaixar el sou un 5% a canvi de mantenir tots els llocs de treball, així com els diferents convenis laborals.

El president del consell de Govern de la Corporació, Brauli Duart, en més d’una ocasió ha assenyalat que una reducció de plantilla només es plantejaria en cas que, per una banda, fos “imprescindible” seguir ajustant els recursos de l’ens, i per l’altra no s’arribés a un acord amb els treballadors.