Dit i fet. Van mostrar les seves cartes abans, durant i després de la campanya electoral del 20N i, en aquest cas, han complert la seva paraula. I, a més, de manera ràpida, seguint la prioritat per reformar les televisions públiques que va anunciar el president espanyol, Mariano Rajoy, durant el seu discurs d’investidura.

El passat divendres, la vicepresidenta i portaveu del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría va presentar un informe sobre l’avantprojecte de llei de modificació de les formes de gestió dels canals públics autonòmics contemplats en la Llei General de Comunicació Audiovisual, aprovada el març del 2010.

En concret, es preveu que les comunitats autònomes puguin triar si el model de gestió de les seves cadenes és directe o indirecte: és a dir, que s’obre la porta a què siguin gestionades per ens privats parcial o totalment.

Segons Sáenz de Santamaría, es busca “ajudar” a les diferents administracions perquè els models de gestió de les televisions públiques siguin “més eficients i eficaços”. Segons la portaveu, a més del compliment dels límits del dèficit públic, també es persegueix la “viabilitat” de les cadenes.

Per modificar la Llei, ara es necessiten sengles informes previs de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) i la Comissió Nacional de la Competència (CNC). Un cop rebuts i estudiats, s’introduiran les modificacions necessàries i l’avantprojecte es remetrà al Congrés dels Diputats.