El jurat de la desena edició del Premi Muriel Casals de Comunicació d’Òmnium Cultural ha decidit guardonar els serveis informatius de betevé per la cobertura informativa dels aldarulls entre manifestants i policia en les protestes contra la sentència del procés del Tribunal Suprem.

El veredicte posa en valor “les novetats en el format, basat en la proximitat, la innovació, la immediatesa i el compromís amb el deure d’informar i la funció social del periodisme”.

El jurat també ha volgut fer un reconeixement especial a tots els periodistes ferits per les càrregues policials mentre cobrien les mobilitzacions postsentència.

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, empresonat des del 16 d’octubre de 2017, ha remarcat la necessitat d’un “bon periodisme com a sustent democràtic”, sobretot quan ”el poder viralitza l’odi i s’usa la mentida per criminalitzar el dissident o el qui pensa diferent”. Cuixart ha afegit que comptar amb aquests mitjans que enforteixen el dret a la informació és ”una gran notícia i un bon homenatge a l’amor pel servei públic que va llegar la Muriel”.

Els serveis informatius de betevé rebran el guardó el 13 de desembre en el marc de la 69a Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, que se celebrarà al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet.

El jurat del Premi Muriel Casals de Comunicació estava format per Odei A.-Etxearte, Sara Gonzàlez, Àlex Gutiérrez, Núria Iceta, Albert Sàez, Sebastià Serrano i Marina Llansana.

Aquest és el tercer any que el Premi de Comunicació porta el nom de Muriel Casals en reconeixement de l’expresidenta d’Òmnium. El guardó està dotat amb 3.000 euros gràcies a la donació que va fer Laia Gasch amb la indemnització rebuda per l’accident que va causar la mort de la seva mare.