Televisió de Catalunya ha decidit remodelar l’espai Tria33, l’aposta cultural impulsada el maig de 2015, que no acaba de rutllar. A partir de dilluns, el programa del canal 33 inicia una nova etapa en la qual els continguts estaran organitzats temàticament per dies: dilluns, arts escèniques; dimarts, música; dimecres, llibres; dijous, cinema; divendres, art; dissabtes, cultura popular; i diumenges, una recopilació del millor de la setmana.

Una altra novetat és que cada emissió del Tria33 (de dilluns a divendres a les 22.05 h, i els caps de setmana a les 21.50 h) serà redifosa a TV3 passada la mitjanit, guanyant una nova finestra on oferir l’actualitat cultural.

Com a presentadors continuen Júlia Bertran i Peté Soler (arts escèniques), Jofre Font (música), Anna Guitart (llibres), Laura Sangrà (art) i Pau Benavent (cultura popular), amb la col·laboració quinzenal de Lluís Marquina (continguts digitals).

Per la seva part, Jaume Figueras, que el passat 24 de desembre va acomiadar discretament el seu Cinema 3 després de més de 33 anys en pantalla, continuarà col·laborant amb el Tria33 fent una “tria personal” cinematogràfica setmanalment.