Finalment, la xifra d’acomiadats per l’ERO d’El Punt Avui s’ha quedat en 49 treballadors. La signatura de l’expedient es va produir aquest dimecres, un dia després d’haver finalitzat el termini perquè els treballadors s’hi acollissin voluntàriament: només ho van fer set, quatre per part d’Hermes Comunicacions i tres de la Corporació Catalana de Comunicació (l’antic Avui). Així doncs, els treballadors afectats fins a completar les quotes decidides de 41 treballadors d’Hermes i 8 de la Corporació, els va decidir la direcció.

A banda, la plantilla de l’antic Avui que continua ha acceptat rebaixar-se els sous i equiparar-lo amb els d’El Punt (entre un 30 i un 40%, depenent del cas). Si més de vuit persones de la Corporació ho haguessin rebutjat, els acomiadats haurien estat més.

Indemnitzacions mínimes

Els afectats no voluntaris, als quals se’ls va comunicar la decisió el mateix dimecres, seran indemnitzats amb 20 dies per any treballat, amb un topall de 12 mensualitats, el mínim que marca la llei. Les xifres contrasten amb els 45 dies acordats setmanes abans amb cinc exdirectius, indemnització que també havien aconseguit els treballadors dels anteriors expedients.

A més, la signatura de l’expedient suposa la derogació de l’ERO temporal que s’estava aplicant des de l’estiu. Paral·lelament, s’ha desbloquejat l’impagament de la nòmina de desembre, que ja ha estat abonat.

Quart ERO

Des de que Hermes va comprar l’Avui fa poc més de dos anys, hi ha hagut quatre expedients de regulació. El primer, el 2010, sis mesos després de la compra, va afectar uns 55 dels 130 treballadors de la capçalera de la Corporació. El segon, el 2011, va suposar la sortida d’unes 40 persones, majoritàriament d’El Punt. El tercer, l’ERO temporal del passat estiu. I el quart, el d’ara, que inicialment afectava a 86 treballadors.