El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acull aquest dimarts al matí la jornada professional Fotoperiodisme a Catalunya en situacions de crisi, organitzada pel Sindicat de la Imatge UPIFC.

Els objectius de la sessió són potenciar el debat sobre les dificultats d’exercir la informació gràfica en situacions greus; reflexionar sobre la utilitat i la vigència dels actuals protocols d’identificació visual dels periodistes, i analitzar les possibles alternatives als problemes detectats, així com esperonar el compromís amb un periodisme ètic al servei de la ciutadania.

La jornada arrencarà amb una taula rodona amb els fotoperiodistes Jordi Borràs, Roser Vilallonga i Àngel Garcia (10.15 h), amb projecció dels seus treballs. Actualment els tres tenen processos oberts contra les actuacions d’agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra, i en el cas de Borràs també contra l’agent de la Policia espanyola que el va agredir.

Posteriorment hi haurà la ponència Acreditacions visuals: antecedents, situació actual i perspectives (12.30 h), a càrrec de Lluís Salom, secretari d’organització del Sindicat, i la presentació de la publicació de BCN DOL. El reportatge col·lectiu del Sindicat sobre l’atemptat de 2017 a La Rambla (13.30 h), amb Paulina Flores, nova directora de la revista del sindicat L’Agenda de la Imatge, que endega nova etapa.