La polèmica elecció del nou director i del consell de direcció de l’Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears (EPRTVIB) ha fet saltar les alarmes, i el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) ja ha demanat reformar la Llei d’IB3, la qual es va aprovar per unanimitat al desembre del 2010 per despolititzar l’organisme, i que va entrar en vigor el passat 1 de juliol.

Per a l’organització, l’elecció de la nova direcció de l’ens ha demostrat que la normativa “no garanteix mínimament” els requisits d’independència, pluralitat, professionalitat i consens que han de tenir els òrgans de direcció de qualsevol mitjà públic. A més, diu que la llei hauria d’establir uns criteris “objectius i quantificables” d’igualtat, capacitat i mèrit per a l’accés a les places directives de segon i tercer i nivell.

Per tot plegat, el Sindicat ha iniciat una “revisió a fons” de la normativa, i ha fet una crida a totes les organitzacions polítiques perquè se sumin a aquest “imprescindible exercici de revisió i d’autocrítica”.