Una delegació del comitè d’empresa va portar el tancament de Radiotelevisió Valenciana a Brussel·les, on es va reunir amb la vicepresidenta de la comissió de peticions del Parlament Europeu, Chrysoula Paliadeli.

Els representants dels treballadors van demanar la implicació de l’Eurocambra perquè impulsi les accions necessàries per evitar el tancament definitiu de RTVV i que se’n recuperin les seves emissions de servei públic; que es defensi la llengua valenciana d’un “atac directe i clarament discriminatori”, i que es salvaguardi el patrimoni audiovisual públic valencià, que amb el tancament consideren corre el risc de perdre’s.

En la seva exposició, la delegació va apuntar que, amb el tancament de RTVV, es vulnera el dret de llibertat d’informació, així com de les directives que indiquen que tota comunitat lingüística té dret a tenir mitjans públics en la llengua pròpia. Pel que fa al perill de perdre el patrimoni documental, els treballadors volen que es digitalitzi l’arxiu i que continuï en mans públiques perquè es garanteixi la seva conservació i manteniment.

Ara, l’Eurocambra ha de decidir si accepta a tràmit la petició. En cas afirmatiu, la resolució que en pugui fer no seria vinculant.