El Tribunal Suprem ha conclòs que la concessió de sengles noves llicències de TDT a Atresmedia i Mediaset l’octubre de 2015 no va vulnerar la Llei general de la comunicació audiovisual. D’aquesta manera, el TS rebutja el recurs parcial presentat per l’Associació Espanyola d’Anunciants contra la resolució del concurs Govern espanyol, en què també van resultar adjudicatàries 13tv, Secuoya, Kiss FM i el Real Madrid TV.

La resolució del Suprem assenyala que la normativa no especifica un topall al nombre de llicències per grup, i que les limitacions previstes per la Llei són per evitar operacions de concentració entre operadores. El Tribunal afegeix que si l’AEA considerava que el concurs públic requeria més garanties de pluralisme, hauria d’haver impugnat les bases i no la resolució, segons recull lainformación.com.

L’AEA ha comunicat que “acata” la sentència, però ha lamentat que el marc jurídic actual “tingui posat el focus més en el pluralisme de l’oferta de continguts que en la verdadera pluralitat de la propietat dels mitjans de comunicació”.

L’Associació va recórrer l’adjudicació de nous canals de TDT a Atresmedia i Mediaset al considerar que la decisió del Govern espanyol “enfortia la posició de domini d’aquestes empreses en el mercat, debilitant, per tant, la possibilitat de l’establiment solvent de nous operadors en un sector com el de la publicitat en televisió amb un fort biaix de duopoli”.

Malgrat la resolució contrària del Suprem, l’AEA assenyala que seguirà denunciant “qualsevol acció que suposi de facto una limitació de la llibertat de competència en el sector de la publicitat”.