El Tribuna Suprem ha suspès cautelarment la decisió de la Mesa del Congréss dels Diputats de retirar l’acreditació al periodista Segundo Sanz d’OK Diario durant un any per haver-se colat sense permís als despatxos de Pablo Iglesias i Irene Montero i enregistrar unes imatges que després va difondre el digital.

Així doncs, el TS accepta la mesura cautelaríssima sol·licitada pel periodista, que en el seu recurs al·legava que l’acte impugnat vulnerava el dret fonamental a comunicar informació veraç per qualsevol mitjà de difusió.

El Suprem entén que, sense perjudici de la decisió que pugui adoptar respecte al recurs, cal concedir la mesura cautelar urgent per “la rellevància informativa” que suposa el tràmit parlamentari d’investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern espanyol fixat per al 22 de juliol i dies posteriors.

A més, el TS cita Segundo Sanz, OK Diario, la Fiscalia i el Congrés per a una vista pública que se celebrarà el 29 de juliol. En aquesta compareixença, a més d’efectuar al·legacions sobre l’aixecament, manteniment o modificació de la mesura adoptada, hauran de manifestar la seva opinió sobre si el Suprem té jurisdicció per resoldre el recurs.