El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat l’acomiadament fa tres anys del periodista Jordi Seguer com a director de Vallès Visió per “vulneració del dret fonamental a la llibertat d’expressió”.

En una sentència emesa aquest dimecres, el TSJC obliga el Consorci Teledigital Mollet a “readmetre de manera immediata el treballador, en idèntiques condicions” a les que tenia quan va ser acomiadat. A més, l’ens haurà de pagar a Seguer els salaris que ha deixat de rebre en els darrers tres anys (uns 100.000 euros) i una indemnització de 1.197 euros per danys morals.

La sentència arriba un any després que el Jutjat Social número 2 de Granollers donés la raó al Consorci i desestimés la demanda d’improcedència i nul·litat de l’acomiadament interposada pel periodista.

El Consorci recorrerà

Jordi Seguer, actualment regidor d’ERC a l’Ajuntament de Parets, s’ha mostrat molt satisfet amb la sentència i ha confirmat a Línia Vallès que té la intenció de reincorporar-se al seu lloc de treball. Seguer s’ha mostrat sorprès per la rapidesa amb la qual el TSJC ha dictat la sentència, però assegura que esperava el resultat, perquè “el jutjat en primera instància es va basar en proves generades després de l’acomiadament”.

Des del Consorci Teledigital Mollet ja han avançat que presentaran un recurs davant el Tribunal Suprem per no readmetre el periodista, però Seguer assegura que “el recurs no suspèn la seva reincorporació”.

Els fets

El 18 de març de 2013, el Consorci Teledigital Mollet va notificar a Jordi Seguer el seu acomiadament amb l’argument d’unes suposades causes objectives i organitzatives. La mesura, però, arribava tres dies després que diversos mitjans es fessin ressò del contingut d’un informe on Seguer denunciava “les pressions i censura política, ideològica i el partidisme sectari” que, deia, perjudicaven la seva feina.

Així doncs, l’exdirector de Vallès Visió va decidir impugnar l’acomiadament als jutjats amb l’argument que la decisió havia estat una “represàlia” per la seva denúncia d’ingerències i censura.