El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat nul l’ERO de la ràdio i la televisió públiques de Cambrils. Amb aquesta sentència, Cambrils Audiovisual hauria de readmetre els nou treballadors acomiadats, si no fos perquè es troba en procés de liquidació.

De fet, l’empresa municipal estava pendent de la sentència per aprovar la seva dissolució, cosa que farà un cop hagi satisfet les indemnitzacions als extreballadors.

Així, malgrat es pot interposar un recurs de cassació, els treballadors seran acomiadats de forma improcedent, passant a cobrar 45 dies per any treballat en lloc de 20, a més dels salaris de tramitació.

La sentència del TSJC considera que l’empresa municipal no va mostrar “voluntat negociadora”, ja que no va facilitar la documentació ni la informació precisa als treballadors. El Tribunal considera que la documentació que havia de justificar l’ERO sol·licitada per la plantilla es va entregar “tard” (a la tercera reunió), cosa que va provocar la seva “indefensió”.

Cal recordar que, al gener, van deixar d’emetre Ràdio Cambrils (creada el 1985) i TDCamp (hereva de TV Cambrils, nascuda el 2006). El ple de l’Ajuntament d’aquest dimarts dissoldrà el consorci de la televisió pública.

Satisfacció dels treballadors

Els treballadors afectats asseguren que la sentència “és una bona notícia per al sector i per als mitjans públics locals”, segons recull el Diari de Tarragona. A més, esperen que creï un precedent perquè consideren que “no pot ser tan fàcil tancar un mitjà de comunicació”.

Els treballadors també lamenten que la freqüència de la ràdio segueixi activa, i afirmen que amb els diners de les indemnitzacions n’hi hauria prou per sostenir l’emissora durant dos anys, segons apunten al diari. Des de l’Ajuntament han matisat a Comunicació 21 que es va substituir l’emissió per un senyal acústic per tal que la freqüència no l’ocupi una emissora pirata. L’objectiu és, quan la situació ho permeti, poder reprendre les emissions.

Per la seva part, el Sindicat de Periodistes de Catalunya també celebra la sentència del TSJC perquè “pot ser de gran importància” per al conjunt de la radiotelevisió local, ja que hi ha altres casos similars.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram