El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat el procés de licitació realitzat per l’Ajuntament de Barcelona per adjudicar el servei de programació de Ràdio Gràcia.

La sentència, que no es ferma, dona la raó a l’Associació Catalana de Ràdio, que havia denunciat el concurs perquè entenia que l’Ajuntament havia vulnerat la Llei de la comunicació audiovisual de Catalunya, la qual estableix que els consistoris han de dur a terme una gestió directa de les emissores municipals i només poden externalitzar part del servei.

El contracte de Ràdio Gràcia es va licitar fa tres anys i es va adjudicar a l’única empresa que s’hi va presentar, Lúdic 3. El servei comprenia l’elaboració i l’emissió de programes, la realització d’informatius i la cobertura d’actes d’interès, així com l’edició dels programes per a la seva difusió a través del web del Districte de Gràcia.

“Aquesta sentència és un pas més endavant, però cal recordar també que Ràdio Gràcia no disposa de títol habilitant. L’única emissora d’àmbit municipal pública a la ciutat de Barcelona és betevé”, ha apuntat el president de l’ACR, Miquel Miralles.

La patronal de les ràdios privades ressalta que aquesta és la quarta sentència que anul·la la cessió de l’explotació d’una freqüència radiofònica municipal, després de les dels ajuntaments de Girona, Castellvell del Camp i Sant Pol de Mar.

En els darrers anys, l’ACR també ha denunciat l’externalització de la gestió del servei a les emissores municipals de Berga, Santa Cristina d’Aro, Santa Coloma de Farners, Sant Vicenç de Montalt, Sant Sadurní i Sant Just.