El ple de l’Ajuntament ha aprovat per majoria una proposició de Barcelona en Comú que recomana a l’empresa municipal que gestiona BTV a no recórrer la sentència que obliga a internalitzar quatre treballadors d’Antena Local. La proposta ha rebut el suport de Ciutadans, ERC, PSC i la CUP, i l’abstenció de CDC i PP.

El consell d’administració d’Informació i Comunicació de Barcelona va aprovar fa dues setmanes que calia presentar un recurs contra la sentència que condemna l’empresa municipal per “cessió il·legal” de treballadors. Però malgrat té les competències per fer-ho, va decidir traslladar la decisió al Consell Municipal, que ha decidit no fer-ho.

ICB apostava per recórrer “en discrepància” amb el fons de la resolució judicial, en compliment dels “deures d’administració diligent i lleial”, i atès el “greu perjudici econòmic que suposa per a la societat”. Amb tot, entenia que la sentència comporta unes “implicacions estratègiques, programàtiques i pressupostàries i sobre el propi model de gestió de BTV” que traspassen les seves competències,motiu pel qual va deixar la decisió en mans del ple.

Informes que difereixen

En el debat sobre la proposta de BeC, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha explicat que el consistori té informes amb opinions diferents sobre com actuar en aquest cas, però que entenia que la sentència no s’havia de recórrer, que hi havia “raons de pes” per no fer-ho, i no només pel cost que pot suposar un recurs.

Pisarello ha afegit que, en alguns casos, el model d’externalitzacions a l’Ajuntament ha estat una fórmula per “contribuir a una retallada de drets laborals”, i ha admès que cal obrir un debat “a fons” al respecte.

Per la seva part, el portaveu de CDC, Joaquim Forn ha remarcat que l’informe que recomana recórrer la sentència ha estat realitzat pels serveis jurídics de l’Ajuntament, mentre que el que defensa el contrari es va encarregar al gerent de Recursos, Joan Llinares, a qui ha qualificat com a “càrrec polític”, segons informa BTV Notícies. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram