La 17a edició del Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya ha guardonat el programa 30 minuts de TV3 amb el premi al millor format d’informatius; la sèrie Oh my goig!, de betevé, com a millor format cultural i divulgatiu, i la pel·lícula alemanya Rufmord, de la productora Hager Moss Film, amb el premi al millor format de ficció.

Per la seva part, el premi al millor entreteniment s’ha concedit ex aequo al programa britànic Drac SOS, de Hattrick Entertainment i Channel 4, i a El cielo puede esperar, de Movistar+ i Lacoproductora, mentre que el guardó al format d’esports se l’ha endut el documental italià Le ragazze mundiali.

Enguany el jurat també ha atorgat mencions especials a el programa Mónica y el sexo de Cuatro (en la categoria de format cultural i divulgatiu); la producció italiana La compagnia del cignode Rai Televisió (ficció), i el programa Informe Robinson de Movistar+ (esports).

A banda dels guardons de la secció oficial, el 17è Festival Zoom també ha concedit el Premi d’Honor a la trajectòria a la presentadora Mari Pau Huguet; el Premi d’Honor a l’empresa al canal #0 de Movistar+; el Premi Auguri Sita Murt a joves promeses a la comunicadora Candela Figueras, i el Premi DO Catalunya al millor format de televisió al programa El brot, 25 passejades literàries breusde Pep Puig i produïda per Penedès TV i la llibreria L’Odissea.

Per altra part, els nous premis al youtuber i l’instagramer s’han atorgat a Luc Loren i Pau Clavero, respectivament. Finalment, el premi del públic del showcase de pilots de ficció de Serielizados ha estat per a Com a casa, de Sergi Ricart i Pol Masvidal, i el del jurat s’ha concedit ex aequo a Nunca nos dijeron la verdad, de Rosa Blas, i La vieja estrella, de Marc González.

El Festival Zoom va lliurar tots els premis el passat dissabte a la nit en una gala celebrada al Teatre Municipal Ateneu d’Igualada.