elDiario.es reprodueix el seu model a l’Argentina amb el llançament d’elDiarioAR al desembre. “És un nou diari. No és una corresponsalia o una delegació”, puntualitza Ignacio Escolar, fundador i director d’elDiario.es. És la seva primera edició a Llatinoamèrica, però la intenció és obrir-ne més.

“El projecte està impulsat, format i liderat per periodistes argentins, que comparteixen amb nosaltres uns principis i una manera d’entendre el nostre ofici. Que construiran, amb el nostre suport, un mitjà argentí i per a argentins, basat en l’esperit, el model i els ideals de elDiario.es”, explica.

El director general d’elDiarioAR serà el periodista Guillermo Culell, qui va proposar el projecte a Escolar fa uns mesos. L’acompanyen en la iniciativa Marcelo Franco com a editor general; Martín Sivac com a director periodístic, i Silvina Heguy com a directora d’estratègia. Els accionistes del nou mitjà són elDiario.es i els periodistes d’elDiarioAR.

L’aliança entre ambdues capçaleres serà similar a la que el elDiario.es ja té amb les edicions locals associades i altres mitjans de l’Estat. La seva intenció és expandir la comunitat d’associats, enfortir-se i millorar la informació internacional.

“Argentina és només el primer pas. Volem, a poc a poc, portar la xarxa d’elDiario.es a altres països llatinoamericans”, assenyala Ignacio Escolar. “Comptar amb reporters sobre el terreny, a banda i banda de l’Atlàntic, per, entre tots, construir el millor diari en espanyol del món”, rebla.