El consell d’administració de RTVE ha escollit la periodista Elena Sánchez Caballero com a nova presidenta en funcions per ocupar la vacant deixada per José Manuel Pérez Tornero, qui ha dimitit després d’un any i mig en el càrrec.

La nova presidenta interina ha estat escollida amb el vot favorable de cinc dels nou consellers: dos dels tres proposats pel PSOE (Concepción Cascajosa i la mateixa Elena Sánchez); els dos proposats per Podemos (Roberto Lakidaín i José Manuel Martín Medem), i el del PNB (Juan José Baños Loinaz). Per la seva part, Ramon Colom (proposat pel PSOE) s’ha votat a sí mateix, i per Consuelo Aparicio ho han fet els tres del PP (Carmen Sastre, Jenaro Castro i Aparicio).

Elena Sánchez Caballero es va incorporar a l’àrea d’esports de RTVE el 1984, i tres anys més tard va obtenir plaça de redactora per oposició. Durant gairebé quatre dècades presentant i dirigint informatius, programes d’actualitat i debats a La 1, La 2 i el Canal 24 Horas.

El 2008 va crear l’òrgan de defensa de l’audiència, que va dirigir fins al 2014. El 2018 va ser nomenada secretària general de la corporació, càrrec que va deixar dos anys després. El març de 2021, el Congrés la va nomenar consellera de RTVE.

Anteriorment, Sánchez Caballero havia treballat en mitjans com Diario 16, Antena 3 Radio i l’Agència Efe.