Els consells d’informatius de TVE, RNE i RTVE.es han acollit amb “cautela” la creació d’una direcció corporativa d’informació i actualitat, així com el nomenament d’Enric Hernàndez al capdavant. “Desconeixem l’abast complet de les seves atribucions i, més enllà de la bona disposició, tenim dubtes respecte de la relació orgànica del nou director d’informació amb els consells d’informatius”, assenyalen en un comunicat.

Segons RTVE, les tasques atribuïdes al nou càrrec són coordinar la informació dels diferents canals, emissores i web de l’ens; unificar els criteris entre informatius i magazins, i impulsar el procés de transformació digital.

Pel que fa al nomenament d’Hernàndez com a responsable d’aquesta nova direcció, els consells d’informatius constaten la seva trajectòria com a periodista i director de mitjans escrits, però també la seva “falta d’experiència en el mitjà audiovisual”.

Finalment, els òrgans professionals remarquen que aquest significatiu canvi en l’organigrama de RTVE ha estat executat per una direcció “provisional i interina” mentre s’espera la resolució del concurs públic per escollir el nou consell d’administració, que es troba empantanegat.