La marxa enrere en el nomenament de Mamen del Cerro com a nova directora de continguts informatius de la corporació ha estat rebuda amb “desconcert” pels consells d’informatius de TVE, RNE i RTVE.es.

Els òrgans professionals consideren “preocupant” que es justifiqui la no formalització del nomenament per “les diferències sorgides en la confecció de l’organigrama dels serveis informatius”, tal com va dir RTVE en un comunicat. Els consells també consideren que queden “greument afectats” el prestigi i la credibilitat de l’ens públic.

“Creiem que és imprescindible que s’aportin explicacions més detallades, no només als consells d’informatius (que ens hem dirigit oficialment a Pérez Tornero i Del Cerro), sinó al conjunt de treballadors de RTVE, que contemplen amb gran estupor els vaivens d’aquesta empresa a l’hora de confeccionar el seu organigrama”, apunten.

Els consells d’informatius denuncien que aquests “moviments en fals” són conseqüència del “repartiment de llocs en el consell d’administració, resolt a través d’un acord entre els grups parlamentaris, saltant-se el procés del concurs públic” posat en marxa el juliol de 2018.

Davant del proper anunci de l’equip que liderarà els serveis informatius, els consells professionals demanen a Pérez Tornero que abans de fer-lo públic els comuniqui la seva composició i escolti les seves valoracions, seguint “l’esperit” del que estipula l’Estatut de la Informació de RTVE.