El Cercle de Corresponsals Estrangers a Espanya (CCEE) organitza regularment trobades informatives amb personalitats de la vida política i social a Espanya, algun d’ells al Centre Internacional de Premsa (CIP) del Ministeri de la Presidència.

Però la sol·licitud per utilitzar les instal·lacions aquest dimecres per a un encontre amb el jutge Baltasar Garzón ha estat denegada per la Secretaria d’Estat per a la Comunicació en ser considerat “no idoni” i “massa privat”, segons denuncia el Cercle. En canvi, sí s’ha acceptat un esmorzar informatiu una setmana més tard amb el secretari general de la UGT, Cándido Méndez.

La negativa a cedir l’auditori del CIP, la primera des de que aquest es va posar a disposició dels professionals el novembre del 2009, es va realitzar via telefònica el passat divendres, i segons el CCEE, el Govern espanyol “no ha volgut” explicar la decisió per escrit, com així s’havia sol·licitat.

“Interferència inacceptable”

El president de l’associació de corresponsals, Hans-Günter Kellner, assegura es tracta d’un “intent de censura i una interferència inacceptable” per part de l’Executiu en la feina de la premsa internacional. “És inadmissible que el Ministeri de la Presidència pretengui escollir amb qui poden parlar allà els periodistes i amb qui no”, afegeix abans d’instar a la Secretaria d’Estat a “reconduir” aquesta situació.

El Cercle de Corresponsals Estrangers a Espanya adverteix que seguirà amb la seva programació d’actes, inclosa la trobada informativa amb Garzón.