La junta general d’accionistes de Liberty Acquisitions Holding Corp. va aprovar aquest dimecres la seva entrada al capital social del Prisa, segons va comunicar el grup de comunicació. L’operació suposarà una injecció de 868 milions de dòlars, i ara ha de ser ratificada el proper dissabte pels accionistes de Prisa en junta extraordinària.

Els accionistes de Liberty amb menys de 50.000 títols han decidit sortir de l’operació i rebre 10 dòlars per acció, mentre que la majoria d’accionistes ha donat el vistiplau a l’entrada.

L’operació s’articula amb l’adquisició del 100% de Liberty per Prisa, que es durà a terme mitjançant una ampliació de capital en espècie amb un bescanvi d’accions amb el qual el grup espanyol obtindrà 868 milions de dòlars. Així, els accionistes del fons nord-americà passaran a ser accionistes “minoritaris i independents” de Prisa, mentre que la família Polanco “continuarà exercint el control” de l’empresa, segons va comunicar el grup.

Prisa considera que aquesta aliança ajudarà a la seva transformació i expansió als mercats internacionals, principalment EUA, Brasil, Mèxic i la resta d’Amèrica Llatina.

Per la seva part, Liberty espera que el bescanvi d’accions es pugui produir el dilluns 29 de novembre, un cop els accionistes de Prisa aprovin la seva entrada.