TV3 comptarà de nou amb un programa dedicat específicament a la cultura. Dijous a les 23.35 h s’estrena Quan arribin els marcians, conduït per Júlia Bertran i Jofre Font, dirigit per Esther Rodríguez, i realitzat per l’equip que durant els dos darrers anys es va encarregar de Tria33.

El nou programa cultural es presenta com una càpsula del temps que s’envia a l’espai amb l’esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. Així, cada setmana plantejarà reflexions sobre l’actualitat i es farà preguntes per poder entendre i explicar la condició humana a través de la cultura. Per exemple, el primer programa abordarà el concepte dels girs de guió i entrevistarà el dramaturg i director teatral Guillem Clua; el director de cinema Sergio G. Sánchez; la periodista Lídia Heredia, i l’historiador Andreu Mayayo.

Quan arribin els marcians combinarà l’actualitat amb la contemporaneïtat cultural, la informació, la divulgació i l’agenda d’oci. A més, abastarà totes les disciplines i buscarà la veu tant de creadors com d’experts en diferents matèries i ciutadans, aquells per a qui la cultura ajuda a entendre el món.

El nou programa cultural durarà mitja hora i es remetrà els dissabtes a les 22 h pel canal 33.