La periodista Patrícia Plaja continua acumulant distincions per la seva tasca com a cap de comunicació dels Mossos d’Esquadra, càrrec del qual va ser cessada pel 155. La demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes ha premiat Plaja amb la Mosca Grossa (que atorga als qui faciliten la tasca dels professionals de la informació) en reconeixement a la seva “gran gestió” com a responsable de comunicació dels Mossos, especialment en els atemptats de Barcelona i Cambrils de 2017.

Aquest nou guardó s’afegeix a la Petxina Oberta atorgada per la demarcació del Col·legi a Tarragona; el Premi de Comunicació de la Federació d’Associacions d’Editors, i el Premi Blanquerna a la millor comunicadora (aquest compartit amb Marc Homedes, cap de comunicació de Protecció Civil), tots concedits aquest 2018.

Mosca Borda per a Marc Bataller

El lliurament de la 30a edició de les Mosques de la Informació va tenir lloc dijous al vespre a la Casa de la Cultura de Girona. Enguany la Mosca Borda (als qui dificulten la feina als professionals) ha estat per a Marc Bataller, cap de l’oficina de comunicació del Departament de Salut, per la seva “lentitud, manca de col·laboració i poca transparència”.

Durant l’acte també es va atorgar la Mosca del Col·legi al periodista Narcís Planas i a l’il·lustrador i ninotaire Joan Antoni Poch ‘JAP’ en reconeixement a les respectives trajectòries.

Finalment, es va lliurar la Mosca de Sant Narcís a la Universitat de Girona per la tasca de difusió del territori al llarg dels seus 25 anys d’història.