Foto de família de la Festa de les Petxines de la Informació (foto: Laura Casadevall / CPC).

La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes va celebrar dijous al vespre la 27a edició de la Festa de les Petxines de la Informació al Teatret del Serrallo.

Enguany els col·legiats ha atorgat la Petxina Oberta (que premia les fonts informatives que faciliten la feina dels periodistes) a l’equip de comunicació del Concurs de Castells pel “gran desplegament realitzat amb l’objectiu d’atendre amb diligència els requeriments dels periodistes davant d’un esdeveniment d’aquestes característiques”.

Per la seva part, la Petxina Tancada (un toc d’atenció a les fonts que la dificulten) ha estat per al polític Josep Poblet per “la manera com va anunciar que no optaria a la reelecció com a alcalde de Vila-seca després de 26 anys al càrrec”.

La segona edició de la Petxina Km. 0 (que distingeix el producte periodístic de proximitat) se l’ha endut la Revista Cambrils, per “mantenir la publicació en paper després de 66 anys d’història i ser pionera en la seva presència a la xarxa, que es remunta a l’any 1996”.

A més, la junta del Col·legi ha guardonat la periodista Yolanda García Hernández amb la Petxina Daurada en reconeixement a la seva trajectòria, distinció feta pública uns dies abans.

Com a novetat, enguany s’ha concedit una menció especial, la Perla de l’Any, als estudiants de Periodisme que van organitzar els debats amb els alcaldables de Reus i Tarragona amb motiu de les eleccions municipals del 26 de maig.

Finalment, durant la gala es va atorgar el pin del Col·legi al periodista Tomàs Carot, que s’ha jubilat després de molts anys d’exercici professional.