La junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha decidit atorgar la Petxina Daurada 2021 a la periodista Danae Boronat en reconeixement a la seva trajectòria.

El lliurament tindrà lloc aquest divendres al vespre al Teatret del Serrallo de Tarragona, en el marc de la 29a edició de la Festa de les Petxines de la Informació.

Danae Boronat va iniciar-se narrant els partits del Nàstic a l’emissora del barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau, per passar després a RNE i Onda Cero Tarragona, sempre realitzant tasques relacionades amb el periodisme esportiu. El 2010, Boronat va fer el salt a Deportes Cuatro, cobrint l’actualitat del FC Barcelona i esdevenint la primera dona en presentar l’informatiu d’esports amb més audiència del país. A partir de 2015 va presentar a beIN Sports programes d’actualitat esportiva i de futbol, i des de 2019 és presentadora a Movistar LaLiga.

La junta destaca que, Danae Boronat és la primera dona que va narrar un partit de la Lliga de Futbol espanyola per televisió, “contribuint a trencar estereotips de gènere molt arrelats en el món del futbol”. Aquest 2021 ha publicat el llibre No las llames chicas, llámalas futbolistas.

Durant la Festa de les Petxines de la Informació, els col·legiats lliuraran la Petxina Oberta (que premia les fonts informatives que han facilitat la feina dels periodistes), la Petxina Tancada (un toc d’atenció a les fonts que l’han dificultada), i la Petxina Km. 0 (al producte periodístic de proximitat).

Per primer cop, la gala de lliurament dels guardons es retransmetrà en directe al canal de YouTube del Col·legi de Periodistes.

Danae Boronat: “Soc més periodista que presentadora”