El jurat dels Premis de Comunicació Local 2022 ha donat a conèixer els finalistes i dos guardons. Per una banda, ha decidit de manera unànime concedir un premi especial al periodista Jordi Évole, en reconeixement a la seva trajectòria en mitjans locals com Ràdio Cornellà o Viladecans Televisió.

Per altra banda, en la categoria de trajectòria el premi al millor professional enguany s’atorgarà a Lluïsa Bartomeu, de Canal Terres de l’Ebre, per la seva “dedicació i constància” en la tasca de la informació de proximitat a les Terres de l’Ebre.

En la categoria de mitjans els finalistes són:

I en la categoria de continguts audiovisuals els finalistes són:

En total s’han presentat als guardons 111 projectes, superant els 104 de l’anterior edició i els 93 de 2020, quan la Xarxa Audiovisual Local va recuperar els guardons.

La resta de guanyadors es donaran a conèixer l’1 de juny en l’acte de cloenda del 23è Mercat Audiovisual de Catalunya, que tindrà lloc a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers.

El jurat dels premis està presidit per Juan Cal, exdirector executiu del Grup Segre, amb Josep Maria Martí, director de l’Observatori de la Ràdio, com a secretari, i format per Montse Abad, productora de televisió; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Noemí Cuní, periodista i vicepresidenta del Clúster Audiovisual de Catalunya; Pep Vilar, director de continguts informatius de RTVE, i Alba Tosquella, directora de comunicació i màrqueting de la Fundació Catalunya La Pedrera.