El Govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) han fet públics els Premis Nacionals de Recerca. Enguany, en la categoria de Comunicació Científica s’ha guardonat la revista digital UABDivulga de la Universitat Autònoma de Barcelona, per la seva trajectòria de 13 anys com a espai de divulgació científica.

Per la seva part, la Fundació La Marató de TV3 ha estat guardonada en la categoria de Mecenatge Científic pel seu “esforç sostingut” durant més de 25 anys en finançament de la recerca en biomedicina i conscienciació social sobre malalties greus i cròniques.

Els guardons, que es lliuraran en una data per concretar del 2018, fomenten el reconeixement social de la ciència i l’activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors.

Enguany també han estat distingits el bioinformàtic Roderic Guigó, Premi Nacional de Recerca 2017; l’astrofísica Nanda Rea, Premi Nacional de Recerca al Talent Jove, i la plataforma Cooperative Automotive Research Network (CARNET), Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I.