El País ha fet públics els guanyadors de la 36a edició dels Premis Ortega y Gasset, que enguany reconeixen el “periodisme compromès i valent” dels mitjans independents.

En la categoria de millor història o investigació periodística s’ha distingit Los muertos que me habitan, amb text d’Agustín Morales i fotografies d’Eduardo Ponces, publicat per la revista 5W, i emmarcat en un projecte de Ruido Photo. El jurat ha destacat que és un “magnífic” reportatge que “colpeja l’emoció del lector en un tema d’actualitat –el drama dels naufragis al Mediterrani– a través d’un enfocament diferent”. El veredicte també assenyala que el treball “reuneix totes les qualitats del bon periodisme, té una sensibilitat especial i està meravellosament escrit”.

Per la seva part, en la categoria de fotografia en aquesta edició s’ha guardonat Vincent West, de l’agència Reuters, per una imatge de la manifestació del 8 de març de 2018 a Bilbao, publicada a El País, entre altres mitjans.

En la modalitat de millor cobertura multimèdia el premi ha estat per a La Generación del Hambreun reportatge coordinat per Johanna Osorio Herrera i publicat al mitjà veneçolà El Pitazo en col·laboració amb la plataforma Connectas, sobre les mancances alimentàries i sanitàries infantils a Veneçuela.

Finalment, el Premi Ortega y Gasset a la trajectòria professional és per a Darío Arizmendi, director de notícies de la cadena colombiana Caracol.

Cadascuna de les categories està dotada amb 15.000 euros.

El lliurament dels 36ens Premis Ortega y Gasset tindrà lloc el 9 de maig en acte al CaixaForum de Madrid.