L’anunci de nous ajustos en les inversions en continguts externs per part de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (arran de la negativa del Govern a satisfer la petició d’un increment de 26 milions d’euros en la seva aportació), ha posat en guàrdia els Productors Audiovisuals Federats de Catalunya (PROA).

“Un altre cop, qui es veurà més afectat per les retallades serà el sector de la producció independent”, lamenta PROA en un comunicat. “I, en conseqüència, els espectadors, doncs aquest sector és el responsable de la majoria dels continguts més demandats tant de la televisió autonòmica com del conjunt de l’audiovisual català”, alerta l’organització.

Ajustaments responsables i equitatius

Davant d’aquesta situació, la patronal dels productors emplaça les forces polítiques “a fer realitat la seva consideració que l’audiovisual ha de ser un sector estratègic per a la societat”. A més, recorda que, amb aquesta nova retallada, la CCMA “deixa de complir” el mandat parlamentari pel qual s’estableix que la Corporació ha de ser el motor de l’audiovisual català.

Finalment, PROA demana que les retallades anunciades no recaiguin “exclusivament” en el sector de la producció independent, i que la CCMA faci uns ajustaments “responsables, equitatius i justos per a totes les partides pressupostàries”.