L’Executiu ha comunicat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que no hi ha previsió de realitzar cap increment extraordinari en l’aportació per al pressupost de 2016. D’aquesta manera, la petició de 26 milions extres que havia fet la direcció de l’ens no serà atesa.

Ara, el consell de govern de la CCMA ha deixat sense efecte l’avantprojecte de pressupost per aquest any, de 337 milions, i n’ha de presentar un altre ajustat als límits proposats pel Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda.

Amb tot, la Corporació diu que “insistirà” al Parlament perquè se la doti “dels recursos necessaris per afrontar amb garanties el present i el futur”. L’ens argumenta que, després del “gran esforç” dels darrers anys, actualment es troba “en una línia vermella que no s’ha de creuar per no entrar en una espiral d’alt risc per al servei que presten els mitjans públics”, en la línia del que va expressar divendres passat en sessió de control parlamentari la seva vicepresidenta, Núria Llorach.

Afectacions a continguts i inversions

D’aquesta manera, si durant la tramitació del pressupost de la Generalitat al Parlament no s’aprova un augment extraordinari, la CCMA haurà d’aplicar uns ajustos que “afectaran inevitablement les previsions de continguts audiovisuals externs i les inversions tecnològiques i logístiques vinculades a obres”, segons apunta en un comunicat. Les obres a què fa referència són les de Sant Joan Despí per a la unificació de les redaccions d’informatius i esports de TV3 i Catalunya Ràdio.

Divendres, Llorach va remarcar que la Corporació ha reduït el seu pressupost més d’un 30% en els darrers cinc anys, i que aquests 26 milions servirien per atendre el retorn del 5% de sou que s’havia retingut als treballadors i el de la segona paga extraordinària, a més de permetre una recuperació “mínima però imprescindible” en les partides de continguts i inversions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram