José María Vidal, Roger Loppacher i Antonio Checa (foto: CAC).

El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher; el del nou Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana, José María Vidal, i el del Consell Audiovisual d’Andalusia, Antonio Checa, es van reunir dijous per analitzar les conseqüències que comportarà l’Avantprojecte de llei de la comunicació audiovisual estatal. 

En la trobada, celebrada a la seu del CAC, també es van avaluar les diferents actuacions realitzades pels tres organismes, així com la situació pel que fa a la protecció dels menors, la desinformació i l’educació en comunicació audiovisual. 

Pel que fa a l’Avantprojecte de llei, que pretén transposar la Directiva europea de 2018, es van estudiar les modificacions realitzades en els dos períodes d’informació pública duts a terme. Tant el CAC com el CAA van presentar al·legacions al text elaborat pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital. 

En la reunió es va lamentar la centralització de competències en el Ministeri i en la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, i es va coincidir en “la necessitat d’una actuació concertada i de la col·laboració entre les diferents autoritats reguladores per tal que les competències audiovisuals s’adeqüin al nou entorn comunicatiu”, segons explica el CAC. 

Per als presidents dels reguladors audiovisuals de Catalunya, País Valencià i Andalusia, l’Avantprojecte estén la competència estatal en tots els nous serveis de comunicació audiovisual i de plataforma d’intercanvi de vídeos, mentre que “obvia” el nivell autonòmic d’aquest procés d’actualització jurídic.  

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram