L’Institut de Cultura de Barcelona ha fet públics els guanyadors dels Premis Ciutat de Barcelona 2019, que en la categoria de mitjans de comunicació han distingit la cobertura de les mobilitzacions contra la sentència del judici del procés realitzada pels serveis informatius de betevé.

Al desembre, el mitjà ja va rebre el Premi Muriel Casals de Comunicació d’Òmnium Cultural per la cobertura informativa de les protestes postsentència.

El jurat dels Premis Ciutat de Barcelona ha guardonat betevé per unanimitat destacant-ne “l’excel·lència informativa per explicar aquests esdeveniments en un clima d’una gran complexitat política i social”.

El veredicte valora “el rigor i la professionalitat de tot l’equip, conduit en directe des del plató per la periodista Eva Arderius”. A més, reconeix “la feina feta aquells dies pel conjunt de professionals d’aquesta cadena a peu de carrer i a l’estudi, amb una transmissió serena i acurada de les imatges i del llenguatge”.

El jurat estava format per Andreu Missé, Neus Tomàs, Marisol Soto, Mònica Planas i Laia Altarriba.

El lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2019 tindrà lloc l’11 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament, en un acte presidit per l’alcaldessa Ada Colau i conduït per la periodista Núria Dias.

Els guardons, dotats cadascun amb 7.000 euros, tenen per objectiu distingir la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions que les promouen o les produeixen.