Aquest dimarts, coincidint amb la diada de Sant Jordi, els treballadors de Catalunya Ràdio van fer una nova vaga en protesta contra les retallades i en defensa de l’actual model. Segons el comitè d’empresa, el seguiment va ser del 90%, com en l’aturada de la setmana anterior.

Al matí, uns 200 treballadors es van manifestar des de la porta de l’emissora, a l’avinguda Diagonal, fins a la seu de la CCMA, al carrer Ganduxer. El comitè, però, denuncia el tracte rebut i que es dubtés del seu comportament, ja que inicialment els Mossos d’Esquadra i els responsables de seguretat de l’ens van negar l’entrada a l’edifici dels representants de la plantilla.

Davant l’absència dels membres del consell de govern de la CCMA, els treballadors es van reunir amb la directora de gestió financera, Teresa Farré, en presència dels Mossos.

“Fa 30 anys que treballem per una ràdio pública i de qualitat, i avui se’ns ha tractat com a estranys i violents. L’única violència que hem emprat fins ara és la de dir que no acceptem una proposta de retallada que afecta més els més dèbils i, en tot cas, ha de quedar molt clar que és el consell de govern de la CCMA qui ens està ofegant i qui ens està atacant”, assegura el comitè en un comunicat.

Programació alternativa

A la tarda, els treballadors van realitzar una programació reivindicativa retransmesa des del Col·legi de Periodistes, la qual es podia seguir al blog TotsSomCatRàdio. “Tot i fer vaga, seguim treballant. Perquè aquest és el nostre compromís amb la ràdio pública i amb la societat. Estaria bé saber quin és el compromís real d’aquest Govern i del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals”, defensaven els treballadors.

A banda de fer un seguiment de la diada de Sant Jordi i presentar l’argumentari de la plantilla que recull les seves principals reivindicacions, la programació alternativa va incloure la taula rodona El periodisme en temps de crisi, amb Rosa Maria Calaf, excorresponsal de TVE; Saül Gordillo, d’El Periódico; Gonçal Calvo, de Catalunya Ràdio; Joan Roura, de TV3, i Josep Molina (ACN).