La plantilla de Catalunya Ràdio no ha acceptat el principi d’acord al que havien arribat els seus representants amb l’empresa sobre el procediment d’acomiadament col·lectiu, el qual en última proposta preveia la sortida progressiva dels treballadors que compleixen 61 anys entre 2013 i 2016.

La direcció de la CCMA ja ha anunciat que la situació torna al pla inicial de Pricewaterhouse Coopers, que entre altres coses preveu un ERO per a 58 treballadors.

Amb una participació del 70% de la plantilla (288 treballadors), 142 han rebutjat el preacord (el 49,31%), 118 hi han votat a favor (el 40,97%), i 28 ho han fet en blanc (9,72%).

La CCMA té fins al 14 d’agost per presentar la proposta definitiva, que de mantenir-se com ara entre altres implicaria l’acomiadament de 58 treballadors abans d’acabar l’any.

El precedent

Cal recordar que, al maig del 2011, davant la proposta de rebaixar-se el sou un 5%, els treballadors de TV3 van votar a favor i els de Catalunya Ràdio ho van fer en contra. L’aleshores direcció de la CCMA va anunciar una reestructuració de la plantilla, però després de tornar a negociar i modificar alguns aspectes de la proposta inicial, es va fer una segona votació on es va acceptar el pla d’ajust.