La plantilla del grup d’emissores de Catalunya Ràdio ha decidit endegar un procés de mobilitzacions que consistirà en aturades parcials de 15 minuts, encara per concretar. Així ho va decidir la plantilla el passat divendres en una assemblea amb el 77% dels vots a favor, el 18% en contra i el 4% en blanc. A la votació van participar 159 treballadors, un 38% de la plantilla; “per sobre del que és habitual”, segons el comitè d’empresa.

En una carta oberta, els representants dels treballadors demanen al president de la CCMA, Brauli Duart, que sigui “valent” i converteixi la Corporació en una empresa “transparent”; que defensi “la necessitat de mantenir la plantilla actual per mantenir el model” així com l’empresa, i que no ho faci amb “discursos teòrics i poc concrets”, sinó amb “accions determinants”.

“Nosaltres, com a treballadors, volem una Catalunya Ràdio forta, de primera línia, entregada al servei públic com fins ara, transparent i oberta a la societat. I vostè, senyor Duart, quina Catalunya Ràdio vol? Quina CCMA vol?”, li pregunten els sindicats en la missiva.

El comitè d’empresa demana a Duart que es respectin els convenis i que la política salarial estigui regulada “sense persones excloses i sense pactes individuals”; que es publiquin “tots” els salaris, així com el cost de productores i empreses externes; que es controli la despesa, també la dels alts càrrecs –“ja no és moment de places de pàrquing gratuïtes, ni targetes de crèdit, ni cotxes oficials”, etziben.

En la carta, els sindicats també demanen a Duart que s’estudiïn les aportacions del comitè en l’elaboració del contracte-programa –asseguren no saber res de la proposta realitzada fa uns mesos–, i que PrieceWaterhouse Cooper escolti els representants dels treballadors abans de tancar el pla de viabilitat de la radiotelevisió pública. “Aquest va ser el seu compromís i així és com es va fer en un estudi anterior. Ni ho han fet ni sabem en quin punt està l’informe”, li recriminen.