Finalment, l’assemblea de treballadors de Catalunya Ràdio ha aprovat fer una aturada de 24 hores aquest dijous, coincidint amb la que realitza la plantilla de TV3, i n’ha convocat una altra de la mateixa durada per dissabte. La possibilitat d’iniciar una vaga indefinida es prendria dilluns depenent de com hagin anat les negociacions amb la direcció.

Cal recordar que aquest divendres finalitza l’actual conveni col·lectiu, dia en què direcció de la CCMA vol tenir enllestit el nou marc laboral amb la corresponent retallada salarial. En canvi, els treballadors de la televisió i la ràdio demanen que s’allargui la ultraactivitat del conveni per poder seguir negociant.

La darrera proposta feta per l’empresa (aquest dimecres als representants de la plantilla de TV3) és una reducció salarial del 13% per a totes les categories, quan fins ara proposava una equiparació amb els de la sanitat pública, el que implicava una retallada més dràstica per als sous més baixos. Els treballadors rebutgen que es toqui sou base i antiguitat.

El passat dimarts, les dues plantilles van protagonitzar una vaga de 12 hores que va ser secundada per un 95% de la plantilla de TV3 i per un 90% de la de Catalunya Ràdio, segons els respectius comitès d’empresa.