El comitè d’empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha presentat una denúncia davant el Jutjat d’Instrucció de Paterna per aclarir si hi ha hagut un presumpte delicte de malversació de fons públics per part dels directius en la compra dels tres polèmics documentals a l’empresa Triskel Audiovisual –vinculada al director d’antena de l’ens, Fernando Lázaro Quintela–, els quals van costar 634.000 euros.

La denúncia, registrada aquest dimarts, argumenta que els documentals de la BBC que emet RTVV costen entre 30 i 40 euros per minut, mentre que els documentals de Triskel costen 3.944 euros per minut, quantitat que titllen de “desorbitada”.

Els sindicats demanen al jutge que miri si hi ha indicis de delicte en l’actuació dels directius, que citi les persones presumptament implicades, i que asseguri la correcta gestió i l’equilibri patrimonial i econòmic de RTVV.

Si el Jutjat de Paterna admetés a tràmit la denúncia i obrís diligències, el comitè d’empresa es personaria com a acusació popular.