Per segon any consecutiu, els telespectadors valencians es podrien quedar sense veure la cremà de les Falles a través de Canal 9. El comitè d’empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha convocat una vaga parcial de les 22 h del 19 de març a les 2 de la matinada del dia 20 per protestar contra l’ERO que està executant l’ens públic. Els sindicats reclamen que s’aturi el procés de sortides i que es reincorporin els més de 600 treballadors acomiadats a les diferents empreses.

A més, el comitè demana que cessin les “irregularitats” que estaria cometent l’empresa per tirar endavant una programació que s’ha vist afectada per la manca de personal. En aquest sentit, denuncia que s’estan modificant torns i horaris de la plantilla per substituir treballadors acomiadats, que s’han anul·lat lliurances concedides, que s’està contractant personal a través d’empreses externes, i que s’intenta que personal d’una categoria supleixi les tasques que feien els d’una altra.

El comitè d’empresa assegura que totes estes irregularitats s’estan “multiplicant” de cara a la cobertura de les Falles, ja que RTVV no pot afrontar-les amb el dispositiu d’anys anteriors per l’execució de l’ERO. En aquest sentit, els representants dels treballadors recorden que l’any passat ja van advertir que l’expedient afectaria la cobertura de festes com les Falles o la Magdalena.


El 2012, per primer cop en 23 anys, les diferents aturades dels treballadors van provocar que Canal 9 no pogués emetre ni la cremà de les Falles al març ni la cremà de les fogueres de Sant Joan al juny.