La convocatòria de vaga de 12 hores d’aquest dijous a TV3 en resposta a la retallada del pressupost de la CCMA ha tingut un seguiment massiu. Segons el comitè d’empresa, l’aturada ha estat seguida per més d’un 95% de la plantilla, mentre que la CCMA l’ha xifrat entre el 75 i el 77%.

El comitè ha valorat “molt positivament” la resposta de tots els treballadors, tant pel que fa al seguiment de la vaga com per “l’organització i la determinació” per defensar TV3 i els llocs de treball. Durant l’aturada, els diferents canals s’han quedat sense programació en directe ni informativa, emetent sèries, documentals o programes enllaunats.

Més mobilitzacions

El proper acte de protesta serà aquest divendres, quan els treballadors es concentraran davant del Parlament durant la sessió de control de la CCMA. Després, dimecres de la setmana vinent, coincidint amb una reunió de la comissió negociadora del conveni, es realitzarà un acte reivindicatiu per exigir “respecte” a la negociació col·lectiva. Durant la vaga d’aquest dijous, s’han creat diverses comissions de treball que ja estan preparant noves mobilitzacions que s’anunciaran oportunament.

El comitè assegura que la “substancial” retallada del pressupost de la Corporació per al 2013 implica una rebaixa del 25% del pressupost de personal i posa en perill la plantilla i el model de televisió pública i nacional de Catalunya en un moment que considera “és més necessària que mai”.