L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal i la Xarxa Vives d’Universitats han posat en marxa la vuitena edició del Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal. La dotació és de 3.000 euros i el termini per presentar propostes finalitza el proper 20 d’abril. El projecte guanyador es presentarà enllestit el maig de 2016 en la Convenció de la Premsa Comarcal i Local.

La convocatòria es dirigeix a estudiants de doctorat, docents i investigadors de les facultats de ciències de comunicació de l’àmbit dels Països Catalans. Les propostes de recerca han d’abastar algun tema relacionat amb l’edició de premsa comarcal i local en paper i de pagament, amb l’ús d’internet com a prioritat, però la convocatòria també resta oberta al periodisme de proximitat en general que es realitza a ràdios i televisions locals, portals digitals d’informació general i a qualsevol altra tecnologia, sempre que la premsa comarcal hi disposi de finestra, fins i tot complementària.

La recerca ha de ser original i ha de servir per reflexionar sobre la realitat del periodisme de proximitat. El jurat valorarà especialment que l’abast de l’estudi tingui en compte l’equilibri territorial en l’obtenció de dades.