La quarta edició del Premi Òmnium Cultural de Comunicació ja roda. El guardó reconeix els esforços dels mitjans per prestigiar l’ús de la llengua catalana en qualsevol dels seus registres i projectar la cultura dels Països Catalans. Les candidatures es poden presentar fins al 15 de novembre, i el premi (que no té dotació econòmica) es lliurarà el 13 de desembre a Manresa durant la 63a Nit de Santa Llúcia.

Es prendran en consideració els treballs i productes comunicatius en català fets públics en premsa, ràdio, televisió, internet o qualsevol altre suport d’àmplia repercussió social entre l’1 de novembre del 2012 i el 31 d’octubre del 2013. També es tindran en compte persones, equips professionals o empreses.

En la primera edició es va premiar ex aequo a VilaWeb, pel seu “paper impulsor, dinamitzador i de lideratge de la xarxa en català des de fa 15 anys”, i a M. Dolors Genovès i la direcció de TV3, per la realització i la difusió del documental Adéu, Espanya? En la segona edició Òmnium va distingir el Club Super3 pel seu 20è aniversari, i l’any passat es va guardonar El món a RAC1 per la seva contribució a la ràdio en català.