L’eurodiputat d’Esquerra Oriol Junqueras ha adreçat tres preguntes a la Comissió Europea: dues sobre el tancament de les emissores del Grup Flaix a la Catalunya del Nord, i l’altra sobre la recepció de canals de TDT catalans.

En la primera, Junqueras, que recorda que Flaix FM i Ràdio Flaixbac feia 20 anys que tenien el senyal “normalitzat” a la Catalunya del Nord, pregunta a la Comissió què pensa fer amb aquesta mesura que va “contra la diversitat lingüística”, un valor “fonamental” de la UE recollit en diverses normatives.

En la segona pregunta sobre el les emissión de Flaix, l’eurodiputat d’ERC apel·la als “elements transfronterers clars” per demanar mesures invocant “les llibertats de la UE d’establiment i prestació de serveis”.

Pel que fa a la TDT, Junqueras explica a la Comissió que només dues de les cinc comarques nord-catalanes reben els canals de TVC, i invoca la directiva de Televisió sense Fronteres recordant que són els únics canals en català que fins ara s’hi rebien.

Paral·lelament, a l’espera de les respostes de la Comissió, Junqueras té previst introduir aquestes qüestions en el ple del novembre.

Font: Avui/El Punt