Esquerra ha denunciat davant del Consell de l’Audiovisual de Catalunya els “incompliments reiterats” de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat respecte als mitjans de comunicació locals.

El grup municipal republicà assenyala que fa més de dos anys que no es convoquen ni el consell consultiu i assessor ni el consell executiu i de programació, quan segons el reglament s’haurien de reunir dues vegades a l’any en el primer cas i cada quatre mesos en el segon. També denuncia que el govern de Núria Marín es nega a portar al ple el contracte programa dels serveis de comunicació, pendent des de 2018.

La situació, diu ERC, “impedeix el normal funcionament de la prestació dels serveis de comunicació locals i poder concretar, per exemple, l’ús i les condicions de participació dels diferents grups polítics als mitjans”.

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, lamenta la “manca de voluntat de l’equip municipal per garantir la pluralitat i la participació social i política als mitjans locals”. “Portem mesos reclamant el compliment del reglament, però el govern socialista ho ha estat bloquejant”, insisteix.

Garcia confia que la denúncia davant el CAC “faci recapacitar al govern de Núria Marin, els faci rectificar i que deixin d’incomplir el reglament”. El portaveu republicà espera que l’Hospitalet pugui “disposar d’uns mitjans al servei dels veïns i veïnes de la ciutat, i no al servei del partit”.

El contracte programa, al ple aquest trimestre

Fonts de l’Ajuntament expliquen a Comunicació 21 que s’està treballant per portar el contracte programa dels mitjans de comunicació municipals al ple aquest mateix trimestre, que és quan expira el termini per fer-ho. L’aprovació del contracte programa activaria la resta, afegeixen.

El document, que defineix els objectius i les missions concretes del servei públic, va rebre el vistiplau el consell executiu i de programació el 2018, després d’un treball en què van participar periodistes, entitats i organitzacions de la ciutat.