L’empresa CBM, adjudicatària dels serveis informatius d’IB3 de ràdio i televisió, prepara un ERO a tots els centres de treball del qual encara se’n desconeix l’abast, segons el comitè d’empresa. El motiu de la mesura és la rebaixa del pressupost en més d’un 15% per part de l’ens públic, malgrat aquest manté per al 2013 l’aportació del Govern de les Illes en 30 milions d’euros. El comitè considera “injust” que es redueixi el que cobra CBM (més de 7 milions d’euros) si no s’ha tocat el pressupost d’IB3 per a l’any vinent.

La mesura coincideix en plena negociació de la futura normativa audiovisual de les Balears, l’esborrany de la qual suprimeix l’article de la Llei d’IB3 que obligava a què els serveis informatius fossin elaborats per la plantilla de l’ens, cosa que es va aprovar la passada legislatura per totes les forces polítiques i que no s’ha aplicat mai.

El canvi es fa aprofitant la modificació de la Llei de comunicació audiovisual estatal aprovada al juliol, la qual permet la privatització de les televisions autonòmiques.