La televisió comarcal del Baix Llobregat va inaugurar aquest dijous al vespre les noves instal·lacions a Esplugues amb un acte al qual van assistir unes 300 persones entre col·laboradors, antics presentadors, autoritats i veïns de la comarca. L’estrena de la nova seu, més àmplia i amb els equipaments renovats, es produeix coincidint amb el 30è aniversari del seu naixement.

En la seva intervenció, el director i fundador d’ETV, Frederic Cano, va destacar que la cadena havia decidit “fer un pas endavant” enlloc de quedar-se a l’espera que vinguin temps millors. “Fem una aposta de futur i avancem de manera decidida per reforçar la televisió de proximitat. Creiem fermament en el nostre model com a un model proper i econòmicament sostenible, que és un tema molt important avui en dia”, va assenyalar Cano.

Per la seva part, el secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí, va centrar el seu discurs en la importància del paper de les televisions locals per al país: “És la televisió que queda més a prop del ciutadà, la que li dóna la informació que necessita pel seu dia a dia, la que explica les coses que passen al seu entorn més immediat. Deixant de banda al ciutadà, és la televisió que genera un sentiment de pertinença en una col·lectivitat i ajuda a què la cohesió social, en un territori com una comarca, tingui una societat més justa”, va apuntar Martí.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va destacar la importància de veure com projectes com el d’ETV s’expandeixen en un sector on moltes televisions locals han hagut de tancar.

Nova etapa

La cadena del Baix Llobregat vol que el 30è aniversari sigui l’inici d’una nova etapa: “Aprofitant tots aquests canvis tant d’imatge com d’espais i tècnics, ETV donarà un salt qualitatiu en la oferta de continguts a l’audiència, continuant en la línia de servei públic i apostant per noves fórmules que permetin la participació i donin cabuda a totes les inquietuds de la nostra audiència”, apuntava al maig Frederic Cano.