El conseller d’Interior, Felip Puig, ha acusat alguns mitjans de comunicació de “filtrar als violents” les consignes que el Govern va donar als diputats sobre els accessos per arribar al Parlament. Segons ha dit aquest dijous en roda de premsa, la difusió de per on havien d’entrar els diputats va “entorpir” l’operatiu policial.

Davant de les protestes d’algunes periodistes, Puig ha intentat contemporitzar dient que no els estava retraient res, que “fan la seva feina de manera excel·lent”, i els ha demanat que no s’ofenguessin, observant que tenien “la pell tan fina”.

Puig també s’ha referit al vídeo de YouTube on es veuen uns suposats policies infiltrats rodejats de manifestants i que, sota el títol de Qui són els violents?, insinua que han estat ells qui han provocat els aldarulls que poc abans havien causat una càrrega policial. En concret, l’ha qualificat de “manipulació” i ha assegurat que s’actuarà judicialment contra aquells que pengin aquest tipus d’imatges a la xarxa que permeten identificar els agents.

El conseller, que ha titllat d’“atemptat institucional” i de “violència extrema” el bloqueig del Parlament i les agressions als diputats per part d’alguns indignats, ha admès que a les concentracions hi ha policies de paisà, però ha assegurat que “cap d’ells va instigar la violència”. En aquest sentit, Puig ha destacat que “la policia s’infiltra en aquests actes per obtenir informació de primera mà arriscant la seva vida”.

Cal recordar que no són les primeres critiques que el conseller d’Interior destina als mitjans. Després de la “neteja” del 27 de maig, on alguns periodistes van ser agredits pels Mossos d’Esquadra, Puig va acusar els mèdia de posar en dubte “permanentment la feina, la qualitat, la solvència i l’entrega de la policia del país”.

Posteriorment, quan va donar explicacions al Parlament sobre l’actuació d’aquell dia del cos policial, va acusar els mitjans de difondre mentides i imatges falses, va negar les agressions als periodistes per part d’alguns agents, i va renyar el Col·legi per les critiques que li havia dedicat l’entitat.