Filmin i el Palau de la Música Catalana han segellat un conveni de col·laboració amb la voluntat d’ampliar el públic de la música clàssica i fer-la arribar a les llars a través de la plataforma digital de continguts audiovisuals. En el marc d’aquest acord, Filmin ha posat en marxa un canal amb més de 100 concerts, documentals i pel·lícules de ficció vinculats amb la programació d’aquesta temporada del Palau.

Més concretament, el Canal Palau de la Música Catalana ofereix concerts de Gustavo Dudamel, Valery Gergiev, Philippe Herreweghe, Daniil Trifonov, Renee Fleming, Grigory Sokolov o Sir Andras Schiff, i documentals de Pierre Boulez, Claudio Abbado, Leonard Bernstein, Maurizio Pollini, Guennadi Rojdéstvenski o Menahem Pressler.

Experiències complementàries

Ambdues entitats consideren que l’experiència d’assistir a un espectacle en públic al Palau de la Música és totalment complementària amb la de gaudir d’un concert en qualsevol dels dispositius on actualment es pot veure Filmin (ordinadors, tauletes, mòbils, smart TV, Apple TV i PlayStation).

Per afavorir aquesta retroalimentació, els espectadors del Palau podran accedir al servei de la plataforma digital en unes condicions avantatjoses, seguint amb l’objectiu d’ampliar el consum cultural i musical del seu públic i d’establir lligams amb altres agents de les indústries culturals.

“Filmin aposta per un catàleg de qualitat amb una sensibilitat molt rellevant per la música clàssica, amb un autèntic arxiu de somni per al melòman”, destaca Joan Oller, director general del Palau de la Música. “En temps on la cultura en viu té por a que l’espectador triï la butaca de casa, nosaltres apostem per les experiències complementàries, per estimular les vocacions i oferir al nostre públic una vida musical el més intensa i multiformat possible”, afegeix.

Per la seva part, Jaume Ripoll, director editorial de Filmin, ressalta que l’aliança amb el Palau “permet establir un diàleg entre obra en viu i representació audiovisual. “És aquesta una iniciativa de la qual estem especialment orgullosos i de la qual esperem que surtin nous espectadors que gaudeixin de la música clàssica en qualsevol de les seves formes”, assenyala el cofundador de la plataforma.