Màrius Carol, Lluís Foix, Javier Godó, Jordi Juan, José Antich i Joan Tàpia (foto: Gerard Artigas / ACN).

Foment del Treball ha condecorat el comte de Godó en reconeixement a la trajectòria empresarial de l’editor i a la història del grup familiar de mitjans, entre els quals La Vanguarda, que enguany celebra el seu 140è aniversari.

El president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, ha lliurat aquest dilluns a Javier Godó la medalla commemorativa del 250 aniversari de Foment en un acte al qual han assistit cinc dels directors de La Vanguardia nomenats pel comte: Lluís Foix, Joan Tapia, José Antich, Màrius Carol i l’actual Jordi Juan.

A l’acte han assistit el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Pere Aragonès, entre altres personalitats del món polític i empresarial. És el primer cop que ambdós coincidien des de la investidura d’Aragonès.

Doble lleialtat

En el seu discurs, Javier Godó ha citat unes paraules publicades a La Vanguardia coincidint amb l’Exposició Universal de Barcelona de 1888, set anys després de la fundació del diari: “La Vanguardia és un diari liberal i democràtic. No és òrgan de cap partit, sinó que d’acord amb la seva consciència analitza i jutja els actes. La Vanguardia és avui i serà sempre un òrgan d’opinió nacional, independent, que viu i treballa en l’intent d’encertar, exclusivament per l’interès general i públic”. I ha remarcat: “Tot i el temps transcorregut, aquests principis són plenament vigents i resumeixen el que és La Vanguardia”.

L’editor també ha assenyalat que La Vanguardia “no tracta d’imposar res a ningú, perquè el nostre objectiu és explicar les coses des de la nostra perspectiva liberal, donant cabuda a totes les opinions i respectant la legítima voluntat dels ciutadans”.

Finalment, el comte de Godó ha manifestat “la doble lleialtat que ha guiat i seguirà guiant” la seva conducta: “El compromís amb la Catalunya oberta i l’Espanya plural. Amb la monarquia i la democràcia”, ha reblat.